YADYO Tarafından "Birinci Uluslararası Herkes İçin Dil Konferansı" Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından her yıl düzenlenmesi planlanan uluslararası Language-for-All (Herkes için Dil) konferansının birincisi (LFAC ‘22) 21 – 22 Ekim tarihlerinde Mithat Özsan amfisinde gerçekleşti. Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı bu akademik buluşma, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğümüzün kıymetli Rektör Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Sayın Prof. Dr. Neslihan Boyan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Yonca Özkan, saygıdeğer senato üyeleri ve üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan kıymetli öğretim elemanlarının katılımlarıyla gerçekleşti. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından üniversitemize gelen katılımcıların katkılarıyla gerçekleşen konferans kapsamında ikinci dil eğitimi, dilbilim, toplumdilbilim, dil ve kültür, dil ve edebiyat, dil ve küreselleşme, dil ve teknoloji gibi birçok çalışma konularında sunumlar gerçekleştirildi. Konferans, çok değerli açılış konuşmacıları Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Erdoğan Bada, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Cem Balçıkanlı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Andrew Bosson’ı ağırladı. Ayrıca dil eğitimi kuramları ile dünyaca tanınan Sayın Prof. Dr. Stephen D. Krashen ile çevrimiçi bir oturum gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu konferans Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve İngili Dili Eğitimi bölümlerinin kurulmasına çok büyük katkı sağlamış olan Sayın Prof. Dr. F. Özden Ekmekci’ye ithaf edilmiştir.