"Hemfikir Olmak" İsimli Standardizasyon Eğitimi

Yüksekokulumuz Program Geliştirme ve Materyal Hazırlama Koordinatörlüğü ile Sınav Hazırlama ve Değerlendirme Koordinatörlüğüne Dr. Semih İRFANER ve Duygu ERDOĞAN tarafından "Hemfikir Olmak" isimli standardizasyon eğitimi verilmiştir.

Önemli sonuçlar doğurabilecek sınavlarda öğrencilerin performanslarının adil bir biçimde değerlendirilebilmesi istisnasız her kurum için büyük önem arz etmektedir. Sınavları değerlendiren hocaların ne kadar tecrübeli ve uzmanlaşmış olduklarına bakılmaksızın bu kişileri aynı noktada buluşturup hemfikir olmalarını sağlamak son derece önemli bir meseledir. Bu eğitim sayesinde özellikle öğrencinin üretimine bağlı olan okuma, konuşma, yazma gibi becerilerin değerlendirilmesinde katılımcıların deneyimlediği meselelerin tartışılması; standardizasyon gereksiniminin sebeplerinin belirlenmesi; katılımcıların, üzerinde iki kere düşünmelerini gerektiren noktaların açığa çıkarılması; ver örnek bir standardizasyon toplantısının deneyimlenmesi hedeflenmiştir.