Ç. Ü. YADYO İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME ve YETERLİK SINAVI HAKKINDA GENEL BİLGİ

Düzey Belirleme Sınavı, 15 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 09:30’da tek oturum halinde yapılacaktır. Sınavda 80 soru sorulacak olup sınav süresi 90 dakikadır.

Ç. Ü. YADYO İngilizce Yeterlik Sınavı 17 Eylül 2021 Cuma günü iki oturum halinde uygulanacaktır. Öğrencilerin her iki oturuma girmesi zorunludur. İki oturumun toplamı 100 puandır. I. ve II. Oturumun başlama saatleri aşağıdaki gibidir:

I.Oturum:    09:30

II. Oturum:  13:00

Yeterlik Sınav Salonları, YADYO internet sitesinde ve YADYO binasındaki öğrenci panolarında (sınavdan kısa bir süre önce) duyurulur. Sınava girecek öğrencilerin I. Oturum için 09:15’te, II. Oturum için 12:45’te sınava girecekleri salonda hazır bulunmaları şarttır.

I.Oturumda Dinlediğini Anlama (Listening Comprehension) ve Okuduğunu Anlama (Reading Comprehension) bölümleri yer alır. Bu iki bölümün toplam puanı 70 olup her bir bölümde 20 soru bulunur ve her soru 1.75 puandır. Bu oturumun süresi yaklaşık 100 dakikadır.

II.Oturum, Dinleme ve Not Tutmaya Dayalı Yazma (Integrated Writing) ve Metin Yazma (Writing a Text) bölümlerinden oluşur. Bu iki bölümün toplam puanı 30 olup ilki 10 puan, ikinci bölüm 20 puandır. Bu oturumun süresi yaklaşık 70 dakikadır.

Her iki oturumda da ilk bölümler dinlemeye dayalı olduğu için geç kalanlar bir sonraki bölüme kadar kesinlikle sınava alınamazlar.

Sınavlara girebilmek için öğrencilerin

1- Ç.Ü. Öğrenci Kimliği

(Yeni kayıt yaptırmış olup Ç.Ü. Öğrenci Kimliği olmayanların Öğrenci Kayıt Belgesi de sınavda öğrenci kimliği yerine kabul edilecektir.)

2- Fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport)

göstermeleri zorunludur.

(Fotoğraflı Ziraat Bankası kartı yukarıda açıklanan kimlik belgelerinin yerine kullanılamaz.)

Öğrencilerin sınava gelirken kurşun kalem, silgi, kalem açacağı ve tükenmez kalem getirmeleri gereklidir.

Öğrenciler sınav süresince sınav gözetmenlerinin talimatlarına uymakla yükümlüdürler.

Sınav sonuçları bir hafta sonra açıklanacaktır.