Düzey Belirleme Sınavı Hakkında

Düzey Belirleme Sınavına girecek öğrencilere duyurulur:

• Sınav 09:30’da başlayacaktır.

• Sınav salonları ve öğrenci listeleri hem YADYO web sayfasında, hem de YADYO binasındaki panolarda duyurulacaktır. Sınava girecek öğrencilerin sınavın başlamasından 30 dakika önce binada bulunmaları ve isimlerinin yazılı olduğu sınav salonuna gitmeleri gerekmektedir.

• Cevaplarınızı optik forma işlemeniz gerektiğinden yanınızda mutlaka kurşun kalem, silgi gibi gereçleri getirmeniz gerekmektedir.

• Sınav 100 (yüz) toplam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonuçları sınavdan sonraki gün Ç.Ü. YADYO internet sitesinden öğrenilebilir.

• Bu sınavın sonuçları, YADYO’da okuyacak öğrencilerin başlangıç seviyelerine en uygun programa ve sınıfa yerleştirilmelerinde esas teşkil edeceğinden, sınavda yapabildiğiniz tüm soruları cevaplandırmanız yıl boyunca seviyenize uygun bir sınıfta okumanızve YADYO Hazırlık Programından azami fayda edinmeniz açısından yararınıza olacaktır.

• Düzey Belirleme Sınavından 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar Yeterlik Sınavına girebilirler.