2020 - 2021 AKADEMİK YILI Ç. Ü. YADYO İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ

2020-2021 akademik yılında Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptıran ve eğitim dili tamamen (%100) veya kısmen (%30) İngilizce olan bölümlerde okuyacak öğrenciler, bölümlerine başlamadan önce Ç.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu’nda (YADYO) bir yıllık İngilizce Hazırlık Programına devam ederler. Bu öğrencilerden,

A.    İngilizce Yeterlik Sınavına girmek isteyenler için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

1.     Hazırlık Programından muaf olmak isteyenlerin eğitim-öğretim yılı başındaki İngilizce Yeterlik Sınavına girip başarılı olmaları gerekmektedir. Yeterlik Sınavına girebilmek için ise, 21 Eylül 2020 Pazartesi günü çevrimiçi yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 50 (elli) puan almak gereklidir.

(Çevrimiçi yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.)

2.     İngilizce Yeterlik Sınavı, 23 Eylül 2020 Çarşamba günü elektronik ortamda üç bölüm halinde yapılacaktır. Tüm bölümlerin toplamı 100 puan edeceğinden, öğrencilerin her üç bölümün sınavına girmesi gerekmektedir.

(Çevrimiçi yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.)

3.     İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olup hazırlık eğitiminden muaf olan öğrenciler 2020-2021 akademik yılında doğrudan yerleştirildikleri programda okumaya başlarlar.

B.    Hazırlık Programında okuyacak olan öğrenciler için aşağıdaki koşullar geçerlidir.

1.      Hazırlık Programında okuyacak olan öğrencilerin 21 Eylül 2020 Pazartesi günü çevrimiçi yapılacak olan Düzey Belirleme Sınavına girmeleri şarttır.

2.      Öğrenciler Düzey Belirleme Sınavında almış oldukları puana göre Program 1, Program 2 veya Program 3’e yerleştirilirler. Bu sebeple, Düzey Belirleme Sınavına girip sadece bildiğiniz soruları cevaplamanız ve seviyenize en uygun yere yerleştirilmeniz yararınıza olacaktır.