2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Üniversitesine bağlı tamamen İngilizce eğitim yapan programlar ile zorunlu ve seçmeli derslerin en az %30’unun İngilizce yapıldığı lisans programlarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile isteğe bağlı yabancı dil hazırlık öğrencilerinin İngilizce Düzey belirleme sınavına girmeleri zorunludur.

Hazırlık Programından muaf olmak için düzey belirleme sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 50 (elli) alan öğrenciler İngilizce Yeterlik sınavına girebilirler.

İngilizce düzey belirleme ve yeterlik sınavları aşağıdaki tarihlerde online olarak yapılacaktır.

YADYO Düzey Belirleme Sınavı

21.09.2020

YADYO Yeterlik Sınavı

23.09.2020

Yeterlik sınavına girmek isteyen hazırlık tekrar öğrencilerinin sınav başvurularını yadyo@cu.edu.tr e-posta adresine e-posta göndererek en geç 14.09.2020 mesai bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Sınavlarla ve eğitimle ilgili bilgilendirmeleri yadyo.cu.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.