27 HAZİRAN 2022 TARİHLİ YADYO İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI HAKKINDA

Ç. Ü. YADYO İngilizce Yeterlik Sınavı 27 Haziran 2022 Pazartesi  günü üç oturum halinde uygulanacaktır. Öğrencilerin her üç oturuma girmesi zorunludur. Üç oturumun toplamı 100 puandır. I. ve II. III. Oturumun başlama saatleri aşağıdaki gibidir:

I. Oturum:    09:00-10.30 (Listening-Reading)

II. Oturum: 11:00-12.15 (Writing)

III. Oturum:  13:15-17.00 (Speaking)

Yeterlik Sınav Salonları, YADYO internet sitesinde (sınavdan kısa bir süre önce) duyurulur. Sınava girecek öğrencilerin I. Oturum için 08:45’te, II. Oturum için 10:45’te sınava girecekleri salonda hazır bulunmaları şarttır. 08.45 ‘de bina kapısı kapatılacağından bu saatten sonra gelen öğrenciler KESİNLİKLE SINAVA ALINMAYACAKLARDIR.

I.Oturumda  Dinlediğini Anlama (Listening Comprehension) ve Okuduğunu Anlama (Reading Comprehension) bölümleri yer alır. Bu iki bölümün toplam puanı 50 olup her bir bölümde 20 soru bulunur ve her soru 1.25 puandır. Bu oturumun süresi yaklaşık 90 dakikadır.

II.Oturum, Dinleme ve Not Tutmaya Dayalı Yazma (Integrated Writing) ve Metin Yazma (Writing a Text) bölümlerinden oluşur. Bu iki bölümün toplam puanı 30 olup ilki 10 puan, ikinci bölüm 20 puandır. Bu oturumun süresi yaklaşık 75 dakikadır.

III. Oturum (Sözlü) için öğrencilerin randevu saatleri YADYO internet sitesinde ilan edilecektir. Bu bölümün toplam puanı 20 puandır.

İlk iki oturumda ilk bölümler dinlemeye dayalı olduğu için geç kalanlar bir sonraki bölüme kadar kesinlikle sınava alınamazlar.

Sınavlara girebilmek için öğrencilerin

1- Ç.Ü. Öğrenci Kimliği

2- Fotoğraflı ve onaylı resmi bir kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport)

göstermeleri zorunludur.

(ÖĞRENCİLER, BİNAYA 08.15-08.45 ARASINDA RESMİ KİMLİK BELGELERİNİ "NÜFUS CÜZDANI, EHLİYET VEYA PASAPORT" VE ÖĞRENCİ KİMLİKLERİNİ GÖSTEREREK ALINACAKLARDIR. BU BELGELERDEN HERHANGİ BİRİ EKSİK OLAN ÖĞRENCİLER KESİNLİKLE SINAVA ALINMAYACAKLARDIR. TELEFONDAN GÖSTERİLEN BELGELER KABUL EDİLMEYECEKTİR. 08.45 ‘DE BİNA KAPISI KAPATILACAĞINDAN BU SAATTEN SONRA GELEN ÖĞRENCİLER KESİNLİKLE BİNAYA ALINMAYACAKLARDIR.)

(Fotoğraflı Ziraat Bankası kartı yukarıda açıklanan kimlik belgelerinin yerine kullanılamaz.)

Öğrencilerin sınava gelirken kurşun kalem, silgi, kalem açacağı ve tükenmez kalem getirmeleri gereklidir.

Öğrenciler sınav süresince sınav gözetmenlerinin talimatlarına uymakla yükümlüdürler.