Misyonumuz&Vizyonumuz

Misyon

Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu olarak öğrencilerimizde öncelikle yabancı dilin eğitim-öğretim sürecindeki önemine ilişkin farkındalık yaratmaktır. Bu nedenle görevimiz, üniversitemizin saptadığı yabancı dil politikası doğrultusunda, nitelikli yabancı dil eğitim-öğretimi yürüterek öğrencilerin, mesleki yaşamlarında, akademik çalışmalarını sürdürmede, ilgili dilin iletişim aracı olarak kullanıldığı farklı çevrelerde, kendilerini ifade edebilmelerine, yabancı dil bilgisi ve becerilerini geliştirmelerine ve bağımsız dil öğrenmelerine olanak sağlayacak stratejileri kazandırmaktır.

Vizyon

Avrupa Konseyinin “Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi” çerçevesinde, yabancı dil eğitimi vererek, donanımlı ve deneyimli akademik/idari kadrosu, güncel teknik donanımı, uygun fiziki yapılanması ile yabancı dil öğretiminde toplam kaliteyi yakalayarak, ülkenin eğitim düzeyi yüksek Yabancı Diller Yüksekokul’larından birisi olmaktır.